Reizen naar Albufeira

Er zijn verschillende manieren om naar Albufeira te reizen. Vliegen is het snelste en vaak het handigste. Er zijn echter ook voldoende landgenoten die met de auto, de camper of de motor naar het zuiden van Portugal rijden. Vaak gebeurt dat omdat ze een vakantie in Albufeira combineren met een andere bestemming of andere bestemmingen in Portugal of onderweg in Frankrijk of Spanje. Het voordeel is dat je dan ter plaatse geen auto meer hoeft te huren en dat je je eigen tempo kunt bepalen. Wil je langer of korter in Albufeira blijven? Dan kan dat zonder dat je een vliegticket hoeft te wijzigen of een nieuw vliegticket moet kopen.

Met het vliegtuig

De meeste Nederlandse toeristen reizen met het vliegtuig naar Albufeira. Omdat Albufeira geen vliegveld heeft, moet je naar Faro vliegen. Het internationale vliegveld van Faro is de toegangspoort tot de Algarve. Er gaan in het zomerseizoen dagelijks vluchten vanuit Nederland naar Faro. Je hoeft daarbij niet persé vanaf Amsterdam Schiphol Airport te vliegen, want er wordt ook vanaf regionale luchthavens zoals Eindhoven Airport naar Faro gevlogen. Kun je geen geschikte of betaalbare vlucht vanuit Nederland naar Faro vinden? Kijk dan eens over de grens. Vanaf Brussels Airport en Düsseldorf International Airport wordt er eveneens met regelmaat naar Faro gevlogen.

Met het vliegtuig

Met deze luchtvaartmaatschappijen

Vliegen naar Faro kan onder andere met EasyJet, Transavia en TUI fly. Voor de Nederlandse markt is Transavia de grootste vervoerder op de route naar Faro. Je kunt de vluchten van Transavia rechtstreeks bij Transavia boeken. Dat doe je eenvoudige via de website transavia.nl. Bij TUI kun je ook losse vliegtickets naar Faro kopen. De vluchten van hun eigen airline TUI fly worden vooral gebruikt om hun eigen klanten, die een pakketreis naar de Algarve geboekt hebben, naar Faro te brengen.

Vlieg je vanuit Duitsland of België? Dan is de kans groot dat je door een Duitse of Belgische airline vervoerd wordt. Bij vluchten vanaf Brussel is het Nederlandse Transavia ook een mogelijkheid. Let goed op vanaf welke luchthaven er gevlogen wordt. Voor Nederlandse vakantiegangers is Brussels Airport vaak prima te doen, zeker als je in het zuidelijke deel van Nederland woont. Vlieg je vanaf Brussels-Charleroi Airport, dan kan het wat lastiger worden. Dat vliegveld ligt bij Charleroi, wat bijna bij Frankrijk ligt, en is lastig te bereiken met het openbaar vervoer.

De prijzen voor vliegtickets naar Faro beginnen tussen de honderd en tweehonderd euro per persoon voor een retourtje. Af en to kan er een leuke aanbieding voorbijkomen waarbij je onder de honderd euro heen en weer naar de Algarve kunt vliegen.

Faro Airport

De luchthaven van Faro is een moderne luchthaven die van alle gemakken voorzien is. De terminal biedt voldoende ruimte bij de incheckbalies. Voor vertrek kun je nog wat eten, drinken of de laatste inkopen doen. Bij aankomst op Faro Airport kom je terecht in een ruime aankomsthal. De autoverhuurders hebben daar hun balies, maar mogelijk word je direct doorverwezen naar de kantoren die ze buiten hebben. Via een tunnel kom je bij de huurauto’s terecht.

Faro Airport

Transfer vanaf de luchthaven

Heb je een pakketreis met transfer geboekt? Dan zorgt je reisorganisatie ervoor dat je vanaf het vliegveld naar je accommodatie gebracht wordt en aan het einde van je vakantie opgehaald wordt om naar Faro International Airport gebracht te worden. Deze transfers worden uitgevoerd met minibussen, taxi’s en touringcars.

De reistijd over de weg van Faro International Airport bedraagt ongeveer 45 minuten. Het hangt er natuurlijk wel van af hoe druk het op de weg is en waar je precies in Albufeira moet zijn. Heb je een transfer waarbij er op meerdere plekken gestopt wordt? Dan kan het aantal stops de reistijd beïnvloeden.

Auto huren

Je kunt gemakkelijk met een huurauto vanaf het vliegveld naar je bestemming in Albufeira rijden. Een auto huren kun je vooraf online regelen. Dat is vrijwel altijd voordeliger en kunt goed de prijzen en voorwaarden met elkaar vergelijken voordat je beslist waar je je auto gaat huren. Er zitten vooral verschillen in zaken zoals verzekeringen, eigen risico en extra’s zoals een tweede bestuurder.

Zelf hebben we goede ervaringen met Sunny Cars en Easyterra als je het hebt over het huren van een auto op vakantie. Sunny Cars staat bekend om het all inclusive autohuren, dus eigenlijk een auto huren zonder gezeik. Easyterra gebruiken we altijd als we vooral op zoek zijn naar een goedkope huurauto in de Algarve.

Auto huren

Met eigen vervoer naar Albufeira reizen

Je kunt vanuit Nederland prima met het eigen vervoer naar Albufeira reizen. Het is wel een redelijke afstand die je moet overbruggen. Afhankelijk van je vertrekpunt in Nederland en de route die je kiest, zul je naar schatting ongeveer 2300 tot 2550 kilometer moeten overbruggen. Dat kost je exclusief alle stops ongeveer 24 uur aan reistijd. In de praktijk zul je daar meerdere dagen over doen. Het kan in twee dagen, maar door de rit over drie dagen te verdelen kun je meer rust in de reis creëren.

Met eigen vervoer naar Albufeira reizen

Tolwegen

De route zal je in de meeste gevallen over tolwegen brengen. Zowel in Frankrijk, Spanje en Portugal zijn er snelwegen waarop tol geheven wordt. Het handigste is om een tolbadge aan te schaffen die je in alle drie de landen kunt gebruiken. Dat scheelt je een hoop gedoe.

Andere manieren om de tol in de Algarve te betalen zijn de tolkaarten van TollService, de prepaidkaarten van TollCard en het automatisch afschrijven via creditcard met EasyToll.

Meer info over TollService en EasyToll vind je op https://www.portugaltolls.com/en